Välkommen till
Vinberg-Ljungby församling

Dop

Genom dopet föder Gud oss till nytt liv, för oss in i sin kyrka och ett liv i förening med honom. Med de orden börjar vi dopgudstjänsten. De påminner om att det är Gud som handlar i dopet. Det stora som sker kan vi inte se, förstå eller förklara, men ändå bjuder Gud in oss att bli en del av dopets mysterium.
 

Dopet är så mycket, en fest för familj och vänner, ett sätt att välkomna en ny människa och ett sätt att glädjas tillsammans, men framför allt är dopet början på ett liv i gemenskap med Jesus Kristus. När vi döps får vi en speciell gemenskap med Jesus, en gemenskap som följer oss varje dag i livet. Att vara döpt är att tillhöra Gud. Många döps när de är små, men dopet är detsamma oavsett hur gammal man är. Du som väljer att döpas som vuxen, får först delta i undervisning, som motsvarar konfirmandtiden.

 

Oavsett var ni bor, kan ni välja på att ha dopet i Ljungby eller Vinbergs kyrka. Vi har som regel dop i gudstjänsten som är klockan 10:00 på söndagarna. Någon gång varje månad har vi också en speciell dopgudstjänst på en söndag klockan 11:30.

 

Om du vill boka tid för dop för ditt barn eller veta mer om att döpas som vuxen, ta kontakt med expeditionen. Telefonnummer hittar du under rubriken kontakt. När ni har bestämt tid för dop, träffar ni prästen för ett samtal där ni pratar om vad som händer i dopet och hur gudstjänsten går till.

   Dop       

Copyright Vinberg-Ljungby församling © 2015. All Rights Reserved. Ansvarig utgivare: Staffan Orrdal