Välkommen till
Vinberg-Ljungby församling

Vigsel och välsignelse över borgerligt ingånget äktenskap

 

VigselMen nu består tro, hopp och kärlek, dessa tre och störst av dem är kärleken. Så beskriver Paulus kärleken i Första Korinthierbrevet, som en underbar och evig gåva från Gud. I vigsel- eller välsignelsegudstjänsten får vi tillsammans be för kärleken mellan två människor och om Guds välsignelse över deras liv tillsammans.

 

I våra församlingar har vi vigsel- och välsignelsegudstjänst på lördagar klockan 14:00 och 16:00, dock inte på påskafton.

 

Boka tid genom att kontakta expeditionen. När vi har bestämt tid för vigseln, tar prästen kontakt och ni bestämmer en tid att träffas. Tillsammans med prästen kan ni sedan diskutera hur ni vill utforma er vigselgudstjänst. Det finns en fastställd ordning för hur en vigsel går till i Svenska kyrkan, men inom de ramarna kan man variera mycket som musik  och läsningar.

 

Tillsammans med prästen kan ni diskutera de olika alternativen och era egna önskemål. Vaktmästarna kan ge råd om hur man smyckar kyrkan och visa vilka möjligheter som finns. Kantorerna hjälper er gärna med frågor som gäller musiken vid er vigsel. Telefonnummer och e-postadresser till präster, vaktmästare och kantorer hittar du under rubriken kontakt.

 

Alla som skall gifta sig måste själva ansöka om hindersprövning. Det gör man hos Skatteverket. Blanketter för ansökan om hindersprövning och anmälan om efternamn finns på Skatteverkets hemsida. Du kan också ringa dem på telefon 0771-567567.

 

Copyright Vinberg-Ljungby församling © 2015. All Rights Reserved. Ansvarig utgivare: Staffan Orrdal